Skip to content
Politică

Premierul Florin Cîţu anunţă că CNSU va lua joi seara decizia prin care şcolile să rămână deschise şi după incidenţa de 6 la mie

Florin Cîţu a anunţat că o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va avea loc joi seara pentru a luat decizia prin care şcolile să rămână deschise şi după incidenţa de 6 la mie, hotărârea fiind lăsată la latitudinea unităţii de învăţământ şi în funcţie de numărul de copii infectaţi cu SARS-CoV-2. Premierul a adăugat că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei va decide cât de des va fi făcută testarea elevilor şi că specialiştii au propus să fie de două ori pe săptămână, însă a precizat că i se pare prea des intervalul.

„Le vom introduce în şcoli. Vor fi folosite. Sunt un test rapid care este folosit şi în alte ţări. Înţeleg că şi Franţa foloseşte acest test. Deci nu văd o problemă aici. Va fi introdus şi va fi decizia celor de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin ordin vor spune cât de des se va face. Era o propunere de la specialişti cred de două ori pe săptămână, dar eu cred că este prea mult. Am spus foarte clar şi asta este decizia CNSU care va fi aprobată în această seară. Veţi vedea detaliile. Pentru şcoală se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă. Şi atunci de mâine pentru fiecare şcoală în parte decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile care vin prin ordin de la MS şi MEN. De câte ori trebuie să se testeze, ş.a.m.d. Haideţi să aşteptăm de la ei”, a afirmat Florin Cîţu la deschiderea traficului pe Pasajul Mogoşoaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *