Skip to content
Politică

Premierul Florin Cîţu, despre diferenţele de raportare a deceselor: Lucrurile nu stau aşa rău, diferenţe au existat în toate statele UE

Florin Citu Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri, referitor la diferenţele de raportare a numărului deceselor cauzate de COVID-19, că lucrurile nu stau atât de rău şi că e nevoie de mai multe analize pentru a se pune la cap aceste informaţii.

El a precizat că astfel de diferenţe au existat în toate ţările Uniunii Europene.

Înţeleg că este nevoie de mai multe analize pentru a pune la cap aceste informaţii, dar din ce ştim până acum, între Corona-Forms şi INS există o compatibilitate de 96%, deci lucrurile nu stau aşa de rău, dar trebuie să vedem de ce există aceste diferenţe, diferenţe care au existat în toate ţările Uniunii Europene. Sunt sigur că doamna ministru (al Sănătăţii – n.r.) va prezenta de fiecare dată când are informaţii noi„, a spus Cîţu.

Ministerul Sănătății a publicat, vineri, raportul privind modul de raportare a deceselor COVID-19 în România. Conform documentului,  în platforma Corona forms au fost raportate în anul 2020 un total de 16.120 de decese de COVID-19, iar în platforma în alerte.ms.ro 18.988.

De asemenea, 25.879 de decese cu diagnostic secundar de COVID au fost raportate anul trecut. Dintre acestea:

19.698 de decese (76%) au diagnostic secundar cu codul U07.1 (deces confirmat COVID).

6.181 de decese (24%) au diagnostic secundar U07.2 (deces suspect COVID).

1 comentariu la “Premierul Florin Cîţu, despre diferenţele de raportare a deceselor: Lucrurile nu stau aşa rău, diferenţe au existat în toate statele UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *