Skip to content
Politică

Premierul grec Tsipras, declarații șocante: „Lacrimile vărsate pentru copiii morți pe țărmurile Egeei sunt lacrimi ipocrite, de crocodil”

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat vineri, într-o intervenție în parlamentul de la Atena, că se simte rușinat de modul în care Uniunea Europeană tratează criza migranților, pasând responsabilitatea de la un stat la altul și vărsând lacrimi de crocodil pentru copiii care își pierd viața pe rutele periculoase spre continent, relatează Reuters.

‘Îmi este rușine ca membru al acestei conduceri europene, atât pentru incapacitatea Europei de a gestiona această dramă umană, cât și pentru nivelul dezbaterii dintre decidenți, unde responsabilitatea este pasată de la unul la altul’, a afirmat Tsipras, formulând unul dintre cele mai dure comentarii de până acum în legătură cu această criză.

‘Lacrimile care sunt vărsate pentru copiii morți pe țărmurile Egeei sunt lacrimi ipocrite, de crocodil. Copiii morți provoacă întotdeauna tristețe. Dar ce se întâmplă cu copiii care sunt vii și care sosesc cu miile și stau claie peste grămadă pe străzi? Ei nu plac nimănui’, a continuat Alexis Tsipras.

Grecia nu vrea ‘un singur euro’ pentru salvarea vieților a mii de refugiați care continuă să ajungă zilnic pe țărmurile sale, a mai spus șeful guvernului elen, prezent în parlament pentru a răspunde interpelărilor adresate de deputați.

Premierului i s-a cerut să explice acceptul dat de guvern pentru primirea temporară a până la 50.000 de refugiați, până la relocarea lor în alte state. Acordul a intervenit la mini-summitul european desfășurat duminică la Bruxelles, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *