Skip to content
Politică

Premierul îl poate demite pe Vlad Voiculescu fără acordul USRPLUS, se sugerează de la vârful PNL: ”Sunt convins că nu trebuie să întrebe pe nimeni”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

În exclusivitate pentru PS News, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că premierul Florin Cîțu nu are nevoie de aprobarea unui partid pentru a face o remaniere. „Eu nu cred că există un premier USR, un premier PNL și un premier UDMR. Nu, există un singur premier, care are în spate și sprijinul președintelui Klaus Iohannis”, este de părere Rareș Bogdan.

Liberalul a precizat și că, dacă la Ministerul Sănătății era acum un ministru liberal, se luau măsuri „într-un anumit fel”. „Nu este un ministru liberal, știu că face parte dintr-un cabinet unde PNL a dat premierul”, spune europarlamentarul.

" "
" "

„Cred că vorbim prea mult despre un om. Aici este mai mult decât un om. USRPLUS și l-a asumat, îl susține în continuare, noi suntem într-o coaliție și nu facem ce vrem în această coaliție. E clar că au apărut multe probleme acolo, dar e clar că este susținut total, cu pieptul gol scos în față pe frontul de luptă, de colegii săi din USRPLUS. Noi suntem într-o coaliție și ne respectăm partenerii de coaliție. Dacă era un ministru liberal la Ministerul Sănătății probabil că luam măsuri într-un anumit fel. Nu este un ministru liberal, știu că face parte dintr-un cabinet unde PNL a dat premierul. Însă, premierul are acest apanaj al poziției sale, de a putea să opereze atunci când consideră necesar și remanieri.

Președintele semnează decretul, iar premierul propune. Dacă premierul consideră la un moment dat, sunt absolut convins că va acționa în consecință. Nu știu dacă trebuie să aibă sau nu aprobarea partidului care a propus acel ministru. Eu știu că un premier este un premier al României. Eu am mai văzut coaliții funcționând în România, dar n-am văzut acest lucru la ele. Eu nu cred că există un premier USR, un premier PNL și un premier UDMR. Nu, există un singur premier, care are în spate și sprijinul președintelui Klaus Iohannis. Sunt absolut convins că premierul nu trebuie să întrebe pe nimeni în momentul când ia o decizie. Dacă domnia sa consideră că un ministru nu este performant sau că aduce deservicii cabinetului și nu face față rigorilor pe care domnia sa le cere, sunt convins că poate acționa. Puterea unui premier este uriașă”, a declarat Rareș Bogdan.

Amintim că vicepremierul Dan Barna a declarat joi că nu există niciun conflict între premierul Florin Cîţu şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţinând că ideea că lucrurile ar fi tensionate nu este reală şi nu se pune problema de nicio remaniere.

Asta după ce, așa cum PS News a scris, la reuniunea Biroului Executiv al PNL de luni, Ben Oni Ardelean a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a îndemnat ca premierul să facă mai rapid o evaluare în acest sens,

3 comentarii la “Premierul îl poate demite pe Vlad Voiculescu fără acordul USRPLUS, se sugerează de la vârful PNL: ”Sunt convins că nu trebuie să întrebe pe nimeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *