Skip to content
Politică

Premierul își impune oamenii la Senat și Camera Deputaților: Apropiații lui Orban, înlocuiți cu susținătorii lui Cîțu

Inquam Photos / Ilona Andrei

Echipa premierului Florin Cîțu vrea să-și impună oamenii inclusiv în cele două Camere ale Legislativului, au declarat surse din PNL pentru PS News.

Astfel, Daniel Fenechiu va fi noul lider al senatorilor liberali, el înlocuindu-l pe Virgil Guran, un apropiat al actualului președinte PNL, Ludovic Orban. De asemenea, Florin Roman, tot din echipa Cîțu, va prelua funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților de la Laurențiu Leoreanu.

Potrivit surselor PS News, premierul Florin Cîţu va participa miercuri la şedinţa senatorilor PNL de la startul sesiunii parlamentare cu scopul de a-l înlocui pe Virgil Guran din funcţia de lider al senatorilor liberali.

Tot la Senat, PNL va avea două funcţii de vicepreşedinte în Biroul Permanent în această sesiune, ca urmare a negocierilor cu restul partidelor parlamentare. Una va fi ocupată de Alina Gorghiu, iar pentru al doilea post se luptă Marcel Vela, susţinut de tabăra Orban, şi Eugen Pîrvulescu, susţinut de Florin Cîţu.

Vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Camerelor sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni ordinare, la propunerea nominală prezentată plenului de grupurile parlamentare cărora le-au fost repartizate locurile respective.

Daniel Fenechiu este un susținător declarat al premierului Florin Cîțu pentru funcția de președinte al PNL, el declarând recent că „victoria lui Florin la alegerile din 25 va fi una la o diferenţă semnificativă”.

Din cunoştinţele mele, în momentul de faţă, circa 37 de filiale îl susţin pe Florin Cîţu (…). Cred că în momentul de faţă trendul în PNL este cât se poate de evident, Florin Cîţu are indiscutabil prima şansă şi cred că victoria lui Florin la alegerile din 25 va fi una la o diferenţă semnificativă”, a spus Fenechiu.

De asemenea, Florin Roman face parte tot din echipa lui Cîțu. Într-o postare pe Facebook, deputatul liberal l-a acuzat pe actualul lider al partidului, Ludovic Orban, că urmăreşte să îl „linşeze mediatic” pe contracandidatul său la Congresul din septembrie, după ce au apărut în presă informațiile legate de dosarul penal al premierului din SUA.

„Nu am nici cel mai mic dubiu in privinţa sursei scandalului Florin Florin Cîţu! Şi nici a momentului ales de Ludovic Orban şi al echipei lui! Înainte de acceptarea moţiunilor care se confrunta in congres! Atunci când Ludovic Orban anunţa Festivalul democraţiei spuneam în interiorul partidului că va fi o încleştare in toată regula, în care vor fi folosite toate mijloacele permise şi nepermise. Ştiam că toţi cei care vor susţine altceva decât Orban vor fi linşaţi mediatic de oamenii lui! Şi aşa s-a întâmplat de la Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rares Bogdan, subsemnatul şi toţi cei care nu l-au susţinut pe Orban”, a scris Roman pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *