Skip to content
Politică

Premierul l-a criticat public pe ministrul Muncii după anunțul PSD privind majorările de pensii și salarii: Voi lua măsuri!

Inquam Photos / George Călin

Premierul Nicolae Ciucă i-a reproșat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD), că a vorbit despre creșterea salariilor și a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

„Eu sunt convins că domnul Budăi știe foarte bine ce scrie în fișa postului Guvernului și ce scrie în fișa postului ministrului Muncii. Atunci când venim cu astfel de propuneri, cel puțin în ceea ce privește majorarea salariilor și a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că era obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit și o discuție în coaliție.

Toate aceste chestiuni le vom clarifica. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii așteaptă de la noi, să știe că Guvernul este în stare să ia măsuri reale și nu vorbe. Aici discutăm de ce facem, nu de ce vorbim”, a declarat premierul.

Întrebat dacă ministrul PSD riscă să fie pedepsit, Ciucă a răspuns: „Sunt decizii și măsuri pe care le voi lua”.

Liberalii acuză „comunicarea agresivă” a PSD pe majorările de pensii și salarii: „E un atac direct la Guvern și la Coaliție”

Liderii PNL s-au reunit, miercuri, într-o ședință a conducerii partidului în care discută despre comunicarea agresivă a PSD în privința unor majorări de pensii și salarii, susțin surse citate de Digi24.

Liberalii sunt nemulțumiți că liderii PSD au ieșit public să anunțe un nou pachet de măsuri sociale, printre care majorarea cu 10% a tuturor pensiilor și creșterea salariului minim la 3.000 de lei. Puși în fața faptului împlinit, liderii PNL și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu comunicarea agresivă a PSD pe care i-au acuzat de „populisme”. Încă de marți, premierul Nicolae Ciucă declara într-o conferință de presă că „trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a majora atât pensiile cât și salariile”.

Impresia în rândul liberalilor este că social-democrații le forțează mâna știind că în timp ce PSD transmite mesaje propriului electorat, PNL și premierul Ciucă vor fi nevoiți să le accepte revendicările. Cei mai vocali critici ai agresivității comunicării PSD au fost Alina Gorghiu și Dan Vîlceanu. Cel din urmă a comparat comportamentul PSD la guvernare cu cel al fostului ministru USR, Vlad Voiculescu, spunând de asemenea că PSD își pregătește ieșirea de la guvernare.

„PSD minte segmente întregi de populație cu anunțuri populiste legate de măriri de pensii și salarii. E un atac direct la Guvern și la Coaliție”, a spus și Alina Gorghiu, potrivit unor surse participante la discuții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *