Skip to content
Politică

Premierul Ludovic Orban anunţă că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului, motiv pentru care nu a fost stabilită ora primei şedinţe a Executivului nou instalat, scrie News.ro.

„E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru ordonanţa de urgenţă de restructurare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban marţi, în prima zi după depunerea jurământului ca prim ministru.

Acesta a precizat că există o hotărâre de guvern care reglementează circuitul actelor normative adoptate de guvern şi de aceea „există nişte constrângeri”.

El a precizat că nu s-a întâlnit cu fostul premier, Viorica Dăncilă, în schimb secretarul general al Guvernului i-a prezentat situaţia aparatului de lucru al primului ministru, al Secretariatului General şi a Cancelariei primului ministru.

Acesta a spus că una dintre priorităţi este numirea de noi procurori şefi la parchetele care sunt conduse de interimari.

Ludovic Orban nu a confirmat că noul Executiv îl va propune pe europarlamentarul Sigfried Mureşan pentru funcţia de comisar european din partea României.

„Nu confirm această ştire. În mod evident vom trimite o propunere după consultarea preşedintelui şi după audierea în conformitate cu prevederile legale în Comisia de Afaceri Europene”, a precizat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *