Skip to content
Politică

Premierul Ludovic Orban, la Balş pentru a marca începerea lucrărilor la tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla vineri, la Balş, în judeţul Olt, pe şantierul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, vizită care are loc în ultima zi a campaniei electorale. pentru alegerile prezidenţiale, potrivit Adevarul.

Premierul Ludovic Orban va fi însoţit, la Slatina, de către ministrul Transporturilor, Lucian Bode, de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, de şeful cancelariei, Ionel Dancă, dar şi de parlamentarii PNL din judeţele vecine Olt şi Dolj. Scopul declarat al vizitei este acela de a înmâna constructorului celor aproape 40 de kilometri de drum expres care traversează jumătate din judeţul Olt ordinul de începere a lucrărilor.

Execuţia acestui tronson de drum ar însemna şi rezolvarea a două mari probleme, prin construirea centurilor ocolitoare pentru Balş şi Slatina, dintre care cea mai acută este traversarea oraşului Balş. Astăzi, inclusiv traficul greu se face prin oraş, iar blocajele în trafic, la ordinea zilei, fac parcurgerea celor câţiva kilometri un calvar. Şantierul pentru drumul expres cerut cel mai vocal de investitorul Ford care are o fabrică de automobile la Craiova a mai fost vizitat şi de oficialii precedentului guvern, Liviu Dragnea simulând chiar în primăvara trecută inaugurarea lucrărilor cu trei borduri puse în mijlocul câmpului, pe primul tronson, deşi la acel moment nu exista un ordin de începere emis.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, care va avea aproximativ 40 kilometri, şi care începe de la graniţa judeţelor Olt şi Dolj şi traversează judeţul Olt până la ieşirea din Slatina, spre Piteşti, a fost atribuit asocierii de firme SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania).

Lucrarea este împărţită în două loturi şi cuprinde şi variantele de ocolire pentru oraşul Balş şi municipiul Slatina, centura ocolitoare a Balşului fiind de departe cea mai aşteptată investiţiei, având în vedere că astăzi cei câţiva kilometri de parcurs traversând oraşul durează zeci de minute şi nervi în trafic din cauza blocajelor. Cele două loturi ale tronsonului 2 au 18,5 km, respectiv 21,35 km şi traversează localităţile Balş, Bârza şi Piatra Olt (tronsonul 1), respectiv Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina şi Valea Mare(tronsonul 2), cele două contracte însumând aproximativ 309 milioane euro, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *