Skip to content
Coronavirus

Premierul Ludovic Orban nu crede că va fi necesară plafonarea prețului la măști, dar dă asigurări că vor fi sancțiuni pentru cei care nu le vor purta

Ludovic Orban Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Prim-ministrul Ludovic Orban spune că purtarea măştilor în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va fi obligatorie și măsura va fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.

Obligaţia de a purta mască va fi doar pentru spaţiile închise: dacă intrăm la magazin, dacă ne urcăm în mijlocul de transport în comun, la locul de muncă, dacă este în spaţiu închis. La deplasarea în aer liber, nu va fi o obligaţie, va fi la latitudinea fiecărui cetăţean dacă doreşte sau nu dorește să poartă mască. Obligativitatea de a purta mască va fi atât timp cât este necesar, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Digi24.

Întrebat dacă vor fi controale și vor fi sancțiuni pentru cei care nu poartă masca, premierul a confirmat: „Cu siguranţă vor fi sancţiuni. Nerespectarea oricărei obligații va fi sancționată”.

Pe de altă parte, premierul spune că va fi obligația guvernului să asigure măști pentru toți cetățenii. „Pentru persoanele defavorizate, aflate în stare de vulnerabilitate, vom căuta un mecanism prin care să punem la dispoziţie aceste măşti necesare într-o cantitate suficientă”, a anunțat Ludovic Orban.

Pentru cetățenii care au venituri, ei vor putea să îşi cumpere de la farmacii și de la magazine. „Vorbim cu lanţurile de magazine, cu retailul, să aibă în vânzare astfel de măşti”, a asigurat Ludovic Orban, insistând că purtarea măștilor este obligatorie.

Întrebat despre o eventuală plafonare a prețului la măști, premierul a arătat că nu crede că va fi necesară o astfel de măsură, fără a o exclude însă categoric. „Obiectivul nostru este să asigurăm o cantitate suficientă de măşti pe piaţă. În cazul în care există o ofertă suficientă, la nivelul cererii, nu va fi nevoie de nicio intervenţie administrativă pe piaţă. Este preferabil acest lucru decât să impunem plafonări fie de preţ, fie de adaos comercial”, a subliniat premierul.

„Atâta timp cât va exista o cantitate suficientă de măști, oamenii vor avea de unde să cumpere și atunci nu va exista o criză care să ducă la o posibilă speculă și la creșterea prețurilor”, a punctat Ludovic Orban.

Premierul a reamintit că între timp există şi agenţi economici din România care și-au luat autorizații și au început să producă măşti, dar cererea din piaţă nu poate fi asigurată deocamdată fără importuri. Importurile vor fi făcute fie prin entităţi aflate în coordonarea Guvernului, fie prin entităţi private. „Singura condiție este să fie la niște prețuri rezonabile”, a adăugat premierul.

" "

4 comentarii la “Premierul Ludovic Orban nu crede că va fi necesară plafonarea prețului la măști, dar dă asigurări că vor fi sancțiuni pentru cei care nu le vor purta

  1. sa purtati voi mah cu toata familia voastra botnita si manusi de cauciuc si sa stati arestati la domiciliu TOATA EXISTENTA VOASTRA DE POLITRUCI NENOROCITI. TOTI CEI CARE V-ATI VANDUT SUFLETELE LUI SOROS SI NOII ORDINI MONDIALE. TRADATORI DE NEAM SI DE TARA. IDIOTI UTILI – SI AICI VORBESC DESPRE TOATA CLASA POLITICA ASA-ZISA. TRADATORII ROMANIEI – RADE CEAUSESCU CU LACRIMI DE NOI ! AM UCIS UN MONSTRU SA DAM DE NUL CU MULTE CAPETE. VOI SUNTETI BALAURII SFARSITULUI EXISTENTEI OMENIRII ! SA VA ARDA SUFLETELE PE UNDE AJUNGETI NEMERNICILOR ! OAMENII AU FOST UCISI CU GLOANTE IN 1989 PENTRU CA VOI SA COTROPITI ROMANIA VANDUTI IN AFARA, SI SA NE LUATI LIBERTATEA ! ROMANIA TREZESTE-TE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *