Skip to content
Societate

Premierul Ludovic Orban: Sub nicio formă nu vor fi organizate slujbele în interiorul bisericilor

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ludovic Orban a anunțat că, odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, vor intra în vigoare noi reglementări privind transportul public, desfășurarea activității în diverse sectoare ale economiei și comerțul, astfel încât răspândirea coronavirusului să fie ținută în frâu. Premierul a mai precizat că nici după 15 mai slujbele nu se vor putea ține în biserici.

Premierul Ludovic Orban a vorbit luni seară, într-o intervenție pentru Digi24, despre caracterul măsurilor ce vor fi implementate după 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă. Din acel moment, România va începe un proces de relaxare a restricțiilor adoptate până acum în lupta cu epidemia de coronavirus. De asemenea, premierul Ludovic Orban a ținut să precizeze că nici după instituirea stării de alertă slujbele nu se vor putea ține în biserici. Întrebat dacă preoții vor putea face slujbele în interior, Orban a răspuns: „Asta sub nicio formă”.

" "
" "

Chestionat dacă ar putea exista o altă reglementare în privința linguriței de împărtășit, acesta a precizat: „Nu mă pricep, sincer, și ce a apărut în spațiul public ca și norme care sunt gândite de la nivelul INSP și al comisiei de la nivelul Ministerului Sănătății sunt chestiuni care au la bază eliminarea riscului de transmitere a virusului”.

Săptămâna trecută, Institutul Național de Sănătate Publică a prezentat propunerile de măsuri ce ar putea fi aplicate din 15 mai. Acestea vizează inclusiv activitatea preoților. Patriarhia Română a precizat apoi că recomandările INSP vor fi respectate cu stricteţe, mai puțin cea referitoare la împărtășania cu lingurițe de unică folosință. Potrivit reprezentanților BOR, aceasta este o problemă care vizează exclusiv Biserica.

Șeful Guvernului a mai declarat că este posibil ca, după 15 mai, să nu mai fie impusă carantina instituționalizată pentru persoanele care vin în țară din zonele roșii, ci doar măsura izolării la domiciliu. Carantinarea ar mai putea fi valabilă doar la cerere, pentru cei care nu au condiții de a sta acasă ori care se tem că își vor contamina familia. Orban a precizat, totuși, că nu a fost luată o decizie definitivă, aceasta fiind doar o discuție la nivelul comitetului de experți.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *