Skip to content
Politică

Premierul lui Iohannis, acuzat de interese în privatizarea CFR Marfă. EXCLUSIV Ce spune Predoiu și reacția ACL

Jurnaliștii de la Antena3 au explicat miercuri seară că fostul prezidențiabil al PDL, în prezent desemnat de conducerea ACL pentru a prelua șefia Guvernului, în cazul în care Iohannis câștigă alegerile prezidențiale, ar fi avut interese ascunse legate de procesul de privatizare al companiei CFR Marfă.

”Posibilul premier al lui Klaus Iohannis a încercat să stoarcă bani de la statul român în timpul procesului de privatizare a companiei. Şi suma nu este deloc mică.

Vorbim de 20 de milioane de euro, bani pe care casa avocatură a socrului său, din care a făcut şi el parte, i-a cerut ca despăgubiri Ministerului Transporturilor după retragerea din cursă a unuia dintre competitori. Privatizarea CFR Marfă a iscat unul dintre cele mai mari scandaluri dintre Palatele Cotroceni şi Victoria. În timp ce preşedintele Traian Băsescu se războia cu toată lumea pe marginea acestei privatizări, familia lui Cătălin Predoiu reprezenta în instanţă interesele unuia dintre competitorii inscrişi la privatizarea CFR Marfă. Interese în valoare de 20 de milioane de euro!”, au precizat miercuri jurnaliștii Antena3.

Firma de avocatură din care a făcut parte până în aprilie 2013 și Cătălin Predoiu, ”Zamfirescu Racoți Predoiu”, l-a reprezentat în instanță pe Călin Mitică, om de afaceri care urmărea prelua companiei CFR Marfă. Acesta din urmă, reprezentat în instanță de socrul lui Călin Predoiu, a cerut o despăgubire de 20 de milioane de euro celor de la CFR Marfă motivul  documentaţia de participare avea criterii pe care cele 2 firme nu le puteau indeplini, mai explică Antena3.

Contactat de PSnews.ro pentru a oferi un punct de vedere privind aceste afirmații, Cătălin Predoiu a explicat că nu are niciun fel de legătură cu procesul de privatizare al CFR Marfă.

”Nu am avut  și nu am nici o legătură cu privatizarea CFR Marfă, cu companiile sau cu casele de avocatură implicate în privatizare. Am părăsit în 2008, când am, devenit ministru, casa de avocatură pe care am fondat-o în 1995. De atunci, nu am nici o legătură cu activitățile lor. Am propriul cabinet individual de avocatură care îmi poartă numele. Printre clienții mei nu se numără nici CFR Marfă, nici vreuna din companiile implicate în privatizare.

În concluzie, este complet neadevărat faptul că aș fi fost implicat în privatizarea CFR Marfă și invitat postul TV care l-a difuzat să oprească această dezinformare care prejudiciază activitatea mea profesională”, a explicat Predoiu pentru PSnews.ro.

Cu privire la aceste acuzații lansate la adresa potențialului viitor premier din partea ACL, Cătălin Predoiu, a reacționat și PNL, prin vocea purtătorului de cuvânt, Alina Gorghiu.

Deputatul liberal ne-a precizat că vehicularea lui Predoiu în afacerea CFR Marfă este forțată.

”Lipirea lui Predoiu de afacerea CFR mi se pare nu doar forţată, ci o temă negativă de campanie aleasă în mod nefericit, care teoretic nu se bazează pe absolut nimic. I se reproşează faptul că a lucrat într-o societate de avocatură şi că ulterior ieşirii sale din această societate, avocaţii din societate au negociat un contract cu Ministerul Transporturilor pentru privatizarea CFR.

Ca atare, nu văd nimic ilegal, nimic care să fie făcut direct de Cătălin Predoiu şi nimic care să impună un alt fel de comentariu din partea mea”, a punctat Alina Gorghiu pentru PSnews.ro.

6 comentarii la “Premierul lui Iohannis, acuzat de interese în privatizarea CFR Marfă. EXCLUSIV Ce spune Predoiu și reacția ACL

  1. Alinutza, ia vezi, pe la noul tau vechi coleg de partid Valeriu Stoica, ce o fi cautat DNA-ul ??? Cred ca e o alta tema nefericita de campanie negativa la adresa voastra, ingerasilor !

    1. Am intrat din intamplare pe acest site. ma ingrozesc cata prostie si/sau cata ticaun angajat al gruparii de talhari constituita de Felix -Voiculescu cu Ponta -acoperitul doctor PSD! EDeci A3 il leaga pe Predoiu de o firma cu care nu mai are de’a face de 6 ani,iar danaticul Day pe dna. gorghiu de Stoica care nu mai e in PNL de 8 ani. Iar in PD nici nu cred ca mai e membru. Suteti tare disperati ca Iohannis ajunge presedinte si lasa Justitia libera de basism si pontism!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *