Skip to content
Republica Moldova

Premierul Maia Sandu: ”Republica Moldova nu poate fi independentă pe deplin atunci când are o armată străină pe teritoriul ei, atunci când nu are independență energetică”

Republica Moldova nu poate fi independentă pe deplin atunci când are o armată străină pe teritoriul ei, atunci când nu are independenţă energetică, a declarat premierul moldovean Maia Sandu, marţi, când statul de peste Prut sărbătoreşte Ziua Independenței, notează b1.ro.

Așadar, șefa Guvernului din Republica Moldova a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul celei de-a 28-a aniversări de Ziua Independenței. La eveniment a participat și celălalt lider al blocului ACUM, vicepremierul Andrei Năstase.

Premierul Maia Sandu a reiterat că este nevoie de proiecte care să asigure independența energetică, precum și de lobby pe plan internațional și regional pentru ca armata Rusiei să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Ca răspuns la declarația președintelui Igor Dodon, care afirmase anterior că Republica Moldova nu va adera la UE, Maia Sandu a explicat că parcursul european este singura modalitate de dezvoltare a țării, de creștere a standardelor de viață, de asigurare a libertății oamenilor, a drepturilor, de asigurare a unui proces democratic autentic.

Cei care exprimă neîncredere că Republica Moldova nu va ajunge în UE nu fac decât rău Republicii Moldova și i-aș sfătui pe acești politicieni să înceteze să spună una acasă și alta prin Belarus”, a declarat Andrei Năstase, ministrul de Interne și vicepremier, subliniind că „Republica Moldova are o singură cale – integrarea în UE, relații reciproc avantajoase și cu Vestul, și Estul, relații strategice cu România – acest deziderat a stat la baza configurării acestui Guvern”.

Referitor la semnarea unui nou acord cu PSRM, Andrei Năstase a declarat că este nevoie mai mult de atitudine, de fapte, și mai puțin de acorduri.

„Am avut noi și acorduri, și angajamente, dar foarte multă lume nu le-a mai îndeplinit”, a subliniat Andrei Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *