Premierul Marcel Ciolacu cere demiteri și demisii în lanț în cazul Azilului Groazei

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, demiterea și demisii în lanț în cazul Azilului Groazei din Ilfov. Ciolacu i-a cerut ministrului muncii să demită conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov sa fie destituita si conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov. El a mai cerut și demitrea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. Ciolacu a solicitat și demiterea conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Mai jos, cele mai relevante declarații

 

”Am văzut ce s-a întâmplat în acele azile ale groazei așa cum au fost denumite pe bună dreptate de către presă. Oameni în vârstă, bolnavi și vulnerabili, care în loc să fie ajutați au fost torturați. Eu personal vă spun sincer nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă. Cred că acest grup infracțional organizat, cu complicitatea unor funcționari, trebuie să răspundă cât mai repede.

Îi solicit cât mai repede ministrului muncii ca astăzi conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială  sa fie destituita si conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov, care are atribuții clare de control și autorizare a acestor centre. A autorizat un centru pe data de 29.06.2023, un centru pe data de 10.05.2023 și unul autorizat provizoriu pe data de 10.05.2023.

Domnul ministru o să meargă la brifing să vă arate că sunt hoteluri de cinci stele și realitatea descoperită de jurnaliști acolo. Anumiți funcționari au schimbat pozele și realitatea și au dus către conducerea ANEPIS către autorizare imagini care nu au nici o legătură cu realitatea.

Toate informațiile pe care le aveți să le puneți la dispoziția presei și să detaliați tot parcursul de autorizare ca românii să știe exact ce s-a întâmplat.

Vreau să fac, nefiind în atribuțiile mele de premier, un apel la Conducerea CJ Ilfov și la conducerea primăriei Sector trei să destituie de urgență conducătorii DGASP-urilor locale (dirececția generală de asistență socială și protecția copilului) pentru că aveau atribuții directe în ce privește funcționarea și calitatea serviciilor către persoanele vârstince, copii sau persoane cu dizabilități.

De asemenea doresc destituirea din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (nota red: Mihai Tomescu), această instituție având un corp de control.

Constatăm că sunt trei instituții una locală și două centrale care aveau atribuții de control și s-a a juns unde s-a ajuns

Rog ministrul justiției să aibă discuții cu conducerea DIICOT ca această anchetă să fie o prioritate.

Rog ministrul de interne să întrebe de ce nu s-au luat măsuri lucrurile fiind cunoscute de mai multe vreme

Vreau ca și prioritate ca toate autorităților cu atribuții de control o verificare în toată țara a tuturor acestor centre de stat sau particulare, a centrelor pentru persoane vârstnice sau copii cu dizabilități

Duminică solicit o întâlnire la Guvernul româniei cu ministrul de interne, ministrul muncii și toți cei cu atribuții de contorol.

Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituțiile statului”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL