Premierul Marcel Ciolacu despre ajutorul statului pentru TAROM: Este datoria mea să susțin o companie națională

Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu spune că TAROM este un brand în care domnia sa va continua să creadă. acceptul Comisiei Europene care dă dreptul Statului Român să investească în aeronave noi, pentru companie, este un motiv de bucurie pentru acesta și nu numai. 

Comisia Europeană este de acord ca Statul Român să investească aproape 100 de milioane de euro. Banii vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de aeronave noi, precum și achitarea unor datorii ale companiei. În urma analizei Comisiei Europene, s-a stabilit că măsurile aplicate de România respectă normele UE, privind ajutoarele de stat. Așadar, a fost aprobat planul de ajutor prin care statul poate să sprijine întreprinderile aflate în dificultate, în anumite condiții stricte, astfel încât să contribuie la un obiectiv de interes comun.

„Cu acești bani, vrem să construim o companie modernă și eficientă, complet digitalizată și adaptată unei piețe în care concurența este mai dură ca oricând. În următorii doi ani, TAROM poate redeveni un transportator aerian capabil să-și susțină dezvoltarea prin propriile performanțe economice.
Ca premier, este datoria mea să susțin o companie națională românească de tradiție. Fiindcă pentru mine și colegii mei din PSD, TAROM înseamnă simplu: CălătoreșteRomânește!”
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: