Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire informală, vineri, cu premierul Ungariei, Viktor Orban

Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu urmează să aibă o întâlnire informală, vineri, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, potrivit unor surse guvernamentale. Oficialul maghiar urmează să participe, în România, în acest weekend, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, fiind o prezenţă constantă la eveniment.

Potrivit surselor, premierul Marcel Ciolacu urmează să discute cu premierul Viktor Orban, informal, la Vila Lac, nefiind o întâlnire oficială.

Ultima întâlnire a celor doi a avut loc în aprilie anul acesta. Premierul Marcel Ciolacu a discutat, atunci, la Palatul Victoria, cu omologul ungar Viktor Orban despre priorităţile preşedinţiei ungare a Consiliului UE.

Premierul Ungariei Viktor Orban s-a aflat atunci, la Bucureşti pentru a participa la Palatul Cotroceni la consultările privind Agenda Strategică a Uniunii Europene, împreună cu şeful statului Klaus Iohannis, preşedintele Consiliului European Charles Michel, prim-ministrul Belgiei Alexander De Croo şi prim-ministrul Republicii Croaţia Andrej Plenković.

Şi anul trecut, tot în luna iulie, premierul României şi premierul Ungariei au avut o întâlnire informală.

Cei doi premieri au discutat despre iniţierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele ţări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investiţiilor companiilor româneşti în Ungaria.

Anul trecut, la Tuşnad, Orban a afirmat în discursul său că a primit un document oficial de la MAE român în care i s-a scris ce subiecte nu poate aborda, el comentând în cheie ironică indicaţiile primite. El a amintit şi de susţinerea Ungariei pentru adrearea României la Spaţiul Schengen şi a precizat că românii ar trebui să ţină cont de faptul că “Ungaria susţine pe deplin cea mai mare ambiţie naţională actuală a României, aderarea la Schengen”, şi că prioritatea programului preşedinţiei ungare a UE, în anul 2024, este obţinerea aderării României la Schengen.

”România are un premier nou, să trăiască, la multi ani! Un premier, o nouă şansă. De când sunt prim-ministru, este al 20-lea premier român”, a mai declarat Orban atunci, referindu-se la Ciolacu.

De asemenea, a reluat atacurile la adresa Uniunii Europene pentru că desfăşoară ceea ce el a numit o „ofensivă LGBTQ”, dând asigurări că guvernul său naţionalist va proteja rădăcinile creştine ale ţării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: