Skip to content
Politică Republica Moldova

Premierul Moldovei solicită PPE sprijin pentru o perspectivă de aderare la UE

Guvernul Republicii Moldova

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, a cerut PPE să adopte o rezoluție la următorul congres, care va avea loc în noiembrie la Zagreb, prin care să declare sprijinul fără echivoc pentru perspectiva de aderare a statelor din Parteneriatul estic, precum se întâmpla la reuniunea similară anterioară a familiei politice europene.

Congresul PPE de la Zagreb din noiembrie este o ocazie pentru a adopta o rezoluție similară celei de la congresul precedent din 2018, prin care a fost declarat sprijinul fără echivoc pentru perspectiva de aderare a statelor din Parteneriatul estic”, a afirmat Maia Sandu, joi, într-o conferință de presă comună cu Joseph Daul, liderul PPE, susținută la Chișinău.

În acest context, primul-ministru moldovean a explicat că Repulica Moldova este conștientă că trebuie să respecte Acordul de asociere cu UE și să implementeze reformele necesare pentru a obține sprijin financiar și tehnic, scrie b1.ro.

Ne cunoaștem angajamentele față de UE. Vorbim despre acordul de asociere, vorbim de toate reformele pe care trebuie să le facem astfel încât să obținem și sprijinul financiar, și cel tehnic al UE, dar așteptăm sprijinul PPE și atunci când vorbim despre susținerea procesului de extindere a UE, a acordării perspectivei de aderare țărilor din Parteneriatul estic”, a adăugat Maia Sandu.

Parteneriatul estic are drept obiectiv consolidarea asocierii politice și a integrării economice a șase țări partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud: Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *