Premierul Netanyahu neagă că a vorbit la telefon cu Donald Trump despre acordul de încetare a focului în Gaza

sursa: X

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a negat joi informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi discutat cu o zi înainte cu candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump despre un acord de încetare a focului în Gaza şi despre eliberarea ostaticilor, relatează Reuters.

„Contrar relatărilor din presă, prim-ministrul Benjamin Netanyahu nu a discutat ieri cu fostul preşedinte Donald Trump”, a declarat joi biroul prim-ministrului israelian într-un comunicat.

Site-ul Axios, care cita două surse americane, a relatat despre convorbirea telefonică dintre cei doi. Potrivit uneia dintre surse, apelul lui Donald Trump a fost menit să îl încurajeze pe Benjamin Netanyahu să accepte un acord, dar fără a preciza dacă acest mesaj a şi fost transmis în timpul conversaţiei.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Egiptul, Statele Unite şi Qatar au programat o nouă rundă de negocieri privind încetarea focului în Fâşia Gaza, care ar trebui să înceapă joi în Qatar.

Guvernul israelian a anunţat că va trimite o delegaţie la discuţii, însă Hamas a declarat miercuri că nu va lua parte la discuţiile care urmează să aibă loc la Doha.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: