Skip to content
Politică

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu omologul polonez şi au stabilit ca viitoarea şedinţă comună a Guvernelor celor două state să aibă loc pe 3 martie, în Varşovia

Inquam Photos / Ilona Andrei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut joi o discuţie telefonică cu premierul Poloniei Mateusz Morawieski în care au stabilit ca viitoarea şedinţă comună a Guvernelor celor două state să aibă loc pe 3 martie, în Varşovia, informează Guvernul României, într-un comunicat de presă.

„Premierul polon l-a felicitat pe omologul său pentru preluarea funcţiei de prim-ministru şi a remarcat stabilitatea oferită de Marea Coaliţie realizată în România. Cei doi au exprimat satisfacţia pentru bunele relaţii pe care le au România şi Polonia. Premierul României a mulţumit pentru felicitările adresate şi a remarcat dezvoltarea deosebită a relaţiilor româno-polone bazate pe Parteneriatul Strategic care leagă cele două state şi pe proiectele comune în cadrul Iniţiativei celor trei mări şi a formatului Bucureşti 9, a cooperării în cadrul NATO şi UE. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulţumit pentru sprijinul oferit de către Polonia în cadrul perioadei dificile a celui de-al patrulea val COVID-19”, arată sursa citată.

Potrivit sursei menţionate, cei doi prim-miniştri au stabilit ca viitoarea şedinţă comună a Guvernelor celor două state să aibă loc la 3 martie 2022, la Varşovia.

„De asemenea, o parte importantă a convorbirii s-a referit la problematica de securitate, acţiunile hibride din Estul Europei şi presiunile militare ale Rusiei asupra Ucrainei. Prim-miniştrii României şi Poloniei au stabilit să menţină un contact personal apropiat şi consultări bilaterale pe orice temă de direct interes”, mai precizează comunicatul de presă al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *