Skip to content
Societate

Premierul Nicolae Ciucă, la Spitalul Militar Central din Capitală pentru a dona sânge în beneficiul răniţilor din războiul din Ucraina

Inquam Photos/George Calin

Nicolae Ciucă a mers, duminică, la Centrul de transfuzii sanguine al Direcţiei Medicale de la Spitalul Militar de Urgenţă Militar Central din Capitală, pentru a dona sânge în beneficiul militarilor răniţi. El a explicat că face acest gest pentru că este nevoie de exemplu personal şi a mulţumit societăţii civile pentru implicarea în ajutorarea Ucrainei.

”Astăzi, împreună cu o parte din membrii Cabinetului, am venit la Spitalul Militar să donăm sânge, apreciind că este foarte mare nevoie ca, prin exemplul personal, să fim alături de cei care au nevoie de sânge, iar în momentul de faţă este foarte mare nevoie, ţinând cont de faptul că, aşa cum am anunţat în această dimineaţă, la nivelul Ministerul Sănătăţii am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniţii din Ucraina să poată să fie trataţi la spitalele din România şi desigur în funcţie de solicitările părţii ucrainene să putem să îi sprijinim şi cu sânge”, a declarat Nicolae Ciucă duminică.

Premierul a mulţumit societăţii civile pentru că s-a mobilizat pentru sprijinirea Ucrainei în aceste momente, transmiţând aprecierea sa faţă de acţiunile acesteia. Şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu a donat sânge pentru victimele războiului din ţara vecină.

Centrul de transfuzii sanguine al Direcţiei Medicale, care funcţionează în Bucureşti în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, este deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniţi, începând de duminică, de la ora 12:00. Centrul va funcţiona în fiecare zi, între orele 8.00 şi 14.00, pentru toţi cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi aşteptaţi în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *