Skip to content
Politică

Premierul Nicolae Ciucă va merge alături de Klaus Iohannis în R. Moldova

Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă va merge la Chişinău alături de preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, pentru a se întâlni cu Maia Sandu. Discuţiile au loc în contextul războiului din Ucraina, care a pus presiune şi pe graniţele Republicii Moldova din punct de vedere al fluxului de refugiaţi.

Întâlnirea dintre liderii celor două state va avea loc la ora 16.45, la Chişinău, potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială şi, ulterior, de Guvern.

Vizita oficialilor români în ţara vecină are loc în contextul în care Republica Moldova sunt se confruntă cu un număr mare de refugiaţi ucraineni. Şeful statului a anunţat la ultima şedinţă a CSAT măsuri de sprijin pentru statul vecin şi, totodată, Iohannis a pus în discuţie situaţia republicii Moldova şi în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu oficialii europeni, dar şi cu vicepreşedinta SUA, Kamala Harris.

Şi premierul Nicolae Ciucă a cerut sprijin pentru Republica Moldova în discuţiile pe care le-a purtat în ultima perioadă cu omologii săi şi cu alţi oficiali de rang înalt.

De asemenea, atât preşedintele cât şi premierul au salutat demersul Maiei Sandu privind semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi au subliniat că ţara noatră va oferi tot sprijinul pentru acest demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *