Skip to content
Politică

Premierul nu renunță la planurile sale. Cum vrea Cioloș să reducă birocrația

Informatizarea administraţiei este un element esenţial pentru reducerea birocraţiei şi pentru transparentizarea procesului decizional şi a utilizării resurselor publice, a declarat premierul Dacian Cioloş, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”.

Într-un răspuns dat deputatului Varujan Pambuccian, în timpul dezbaterii despre reforma administraţiei publice, Cioloş l-a asigurat pe acesta că informatizarea administraţiei este în atenţia Guvernului.

„Îl asigur şi pe domnul Pammbuccian că ceea ce spunea dânsul legat de restructurare şi de informatizare a administraţiei considerăm că este un element esenţial pentru reducerea birocraţiei şi pentru transparentizarea procesului decizional şi a utilizării resurselor publice şi ne propunem, chiar dacă trebuie să recunosc, nu este uşor, o compatibilizare a diferitelor platforme informatice, pe care lucrează diferitele structuri administrative. S-au cheltuit foarte mulţi bani pe aceste platforme informatice, care de cele mai multe ori sunt folosite mult sub capacitatea la care au fost proiectate, tocmai datorită acestei lipse de compatibilitate. Ceea ce ne propunem este să creştem acest grad de compatibilitate şi să informatizăm un maxim de servicii publice care sunt furnizate populaţiei, dar şi un maxim de schimb de date şi de informaţii între instituţii publice în procesul decizional şi de urmărire a implementării politicilor publice”, a afirmat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *