Skip to content
Politică

Premierul Olandei încruntă sprânceana la România și Bulgaria pe tema corupției

neweurope.eu

Premierul Olandei încruntă sprânceana la România și Bulgaria pe tema corupției.

Mai precis, prim-ministrul olandez Mark Rutte a declarat miercuri în plenul Parlamentului European că România și Bulgaria trebuie să rezolve problema corupției pentru a putea fi primite în spaţiul Schengen, scrie B1.ro.

Mark Rutte333 și-a început discursul spunând că este o ocazie bună pentru a discuta cele mai importante probleme ale Uniunii Europene și cum se poate lucra împreună pentru rezolvarea lor.

Apoi șeful Guvernului de la Haga a ajuns la subiectul despre aderarea României la Schengen, politicianul precizând că atât țară noastră, cât și vecinul din sud trebuie să rezolve problema corupției, deşi Rutte a apreciat eforturile depuse până acum.

„Salut faptul că România și Bulgaria au această aspirație de a adera cu totul la acquis-ul Schengen și știm despre efortul depus în Bulgaria și România în această privință. Dar știm că munca nu este încheiată.

România și Bulgaria trebuie să îndeplinească anumite condiții din MCV, iar corupția e una dintre cele mai importante. O înțelegere e o înțelegere și nu putem accepta țări în Schengen dacă nu îndeplinesc toate criteriile”, a afirmat Mark Rutte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *