Premierul Poloniei merge la Chișinău. Alți doi înalți oficiali vor vizita R. Moldova în luna septembrie

Sursa foto: Donald Tusk

Donald Tusk va merge la Chișinău pe patru septembrie, unde va avea întâlniri cu mai mulți oficiali de peste Prut. În luna august, în Republica Moldova au fost premierii celor trei țări baltice și președintele României, Klaus Iohannis, informează Moldova1.  

În luna septembrie, Republica Moldova va fi vizitată și de premierii din Luxemburg și Grecia, anunță guvernul de la Chișinău. Executivul de la Chișinău transmite că vizitele oficialilor europeni „subliniază susținerea partenerilor pentru calea de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova”

Donald Tusk este primul dintre premieri care ajunge la Chișinău. Acesta va avea discuții cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Premierul polonez va ține și un discurs în Parlamentul de la Chișinău, în cadrul unei ședințe festive, anunță presa de peste Prut.

În perioada 12-13 septembrie , va merge la Chișinău și prim-ministrului Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden.

Premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, va merge în Republica Moldova pe 16 septembrie.

Sâmbătă, pe 31 august, de Ziua Națională a Limbii Române și președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită în Republica Moldova.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: