Skip to content
Politică

Premierul Ponta, despre megadosarul Microsoft. Cine l-a atenționat asupra neregulilor din contract

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate la B1 TV, că cel care l-a atenționat asupra neregulilor din afacerea Microsoft a fost ministrul Telecomunicațiilor de la acea vreme, Dan Nica.

În același timp, premierul a dezvăluit că presiunea a fost una foarte mare.

„Era ministru Dan Nica. A venit la mine mi-a spus că nu mai avem de ce să prelungim, să tot plătim, să tot plătim. Presiunea a fost foarte mare să știți, am făcut un grup cu ministerul Telecomunicațiilor, SRI, am discutat, am negociat și am plătit varianta reziduală.

Afacerea Microsot a fost documentată de corpul de Control și a fost trimisă la DNA. La fel și cu retrocedările, iar acum șeful de la ANRP a descoperit nereguli cu restituiri și vom trimite dosarul la DNA.

Afacerea consta în a găsi înțelegere la ANRP pentru a fi băgat peste rând, de obicei erau cesionari. De aceea am băgat legea cu 85% impozit pentru cesionari. Vinovații vor fi stabiliți de justiție. Nu știu foarte clar, dar dacă din 4 miliarde de euro a ajuns un miliard la adevărații proprietari e bine.

Campania lui Traian Băsescu s-a plătit din Microsoft.”, a declarat Victor Ponta la B1 TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *