Skip to content
Politică

Premierul Ponta explică despre ce a discutat cu Vâlcov, înainte ca acesta să-și depună demisia

Premierul României, Victor Ponta, a dezvăluit, duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate de la postul B1 TV, despre ce a discutat, duminică după-masă, cu Darius Vâlcov, înainte ca acesta să-și depună demisia din funcția de ministru al Finanțelor.

„Am vorbit (n.r. – cu Darius Valcov) si vineri dupa ce a iesit de la DNA. Dupa nu am mai vorbit pentru ca nu am fost in Bucuresti, azi l-am chemat si l-am intrebat care e calitatea procesuala. Mi-a raspuns: „Sunt suspect”, in urma unui denunt facut de domnul Berna, ca in 2009 nu stiu ce s-a intamplat. I-am spus: „Vreau sa stiu ce stii tu, nu altceva”. Am avut o discutie, mi-a spus foarte clar: „Ai demisia mea”, i-am spus: „Da, Darius, ti-o accept dar vreau sa termini proiectul Codului Fiscal ca sa-l putem trimite la Parlament”. Am vorbit seara cu presedintele, dupa comunicat. I-am si spus: „N-am pe cineva in seara asta sa propun.” Am vreo trei oameni pe care vreau sa-I conving, nu mai stiu daca mai vrea vreunul dintre ei. Conform legii, eu trebuie sa propun in functie.

L-am rugat (n.r. – pe Darius Vâlcov) sa nu discute cu presa pana nu discuta cu mine.

Ministerul de Finante daca o ora n-are ministru se blocheaza tot. Nu e o chestiune de joaca. Trebuie sa am un nou ministru in momentul in care Valcov nu mai e ministru.”, a declarat Victor Ponta la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *