Skip to content
Politică

Premierul Ponta, reacție virulentă privind poziţia DNA în cazul lui Dragnea: „Ca la piață!”

Întrebat cum comentează faptul că procurorul care se ocupă de caz lui Liviu Dragnea a spus că a fost o înțelegere între martorii apărării și inculpat, premierul Victor Ponta a răspuns că „s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață”, potrivit b1.ro.

Citește și: Dragnea, ultima replică înainte de sentința judecătorilor în dosarul ”Referendumul”/ Emoții pentru Liviu Dragnea

„Nu pot să comentez nimic din ceea ce ține de activitatea de caz a justiției. Nu pot să comentez nimic, dar pot să comentez de principiu că dacă cineva știe că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață. Eu nu am fost întrebat de așa ceva”, a declarat Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va fi aplicat statutul partidului în cazul în care Liviu Dragnea va fi condamnat în prima instanță, Victor Ponta a răspuns: „Nu știu ce vă doriți dumneavoastră (…), dacă să fie condamnat sau nu, mă deranjează întrebarea asta, că nu cred că știți dumneavoastră ce o să decidă instanța. Eu nu pot să comentez, chiar mi se pare deplasată întrebarea”.

Procurorul de ședință al DNA a cerut, miercuri, pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, dar nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

„Considerăm că martorii propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță”, a spus procurorul de ședință.

Citește și: UPDATE Când își află Dragnea sentința și reacțiile acestuia după ce procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru omul doi din PSD. Ce l-a afectat cel mai mult

Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța pe 6 mai în dosarul „Referendumul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *