Skip to content
Politică

Premierul relaxării naționale: ”Revenirea la normalitate”, sloganul cu care vrea Cîțu să-l bată pe Orban la Congresul PNL

Premierul Florin Cîțu a reușit să supraviețuiască numeroaselor probleme din pandemia Covid-19 și în prezent are o întreagă campanie de promovare a măsurilor de relaxare. Atât el, cât și președintele Klaus Iohannis se întrec în mesaje optimiste. Florin Cîțu este într-o competiție în interiorul PNL, dorindu-și funcția de președinte de partid și depune tot efortul pentru a-și construi o imagine publică în această perioadă.

Miracolul acestei coaliții de guvernare este acela că a reușit să supraviețuiască în vremea pandemiei cu numeroase greșeli care au fost criticate de întreaga societate. Chiar dacă astăzi guvernanții vopsesc gardul cu spectacolul campaniei de vaccinare, nu ar trebui să uităm de numeroasele probleme care au pus la grea încercare întreaga țară.

Premierul Florin Cîțu a reușit să supraviețuiască politic în vremea pandemiei după ce i-a lăsat pe miniștri să se scufunde în scandaluri și greșeli. Premierul a avut un rol discret în campania anti-Covid și a evitat să-și asume public responsabilitatea pentru măsurile adoptate de miniștrii din guvernul său. Cel mai important moment în care Florin Cîțu a intervenit a fost când l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Din acel moment, premierul și-a început campania cu măsurile de relaxare împotriva pandemiei. Chiar dacă România este departe de momentul în care va învinge pandemia, Florin Cîțu a promovat campania de vaccinare, asumându-și rolul de coordonator al redeschiderii țării. Tot el a fost prima persoană care a anunțat că România va „reveni la normalitate” de la 1 iunie, deși ceea ce vedem în prezent și măsurile preconizate sunt departe de ideea de „normalitate”.

Chiar dacă la sfârșitul lunii aprilie spunea că „de la 1 iunie este cam devreme să renunțăm la mască”, premierul Florin Cîțu a luat decizia de a se renunța la mască în aer liber de la data de 15 mai, fiind forțat în acest sens de președintele Klaus Iohannis. Premierul și președintele și-au asumat o decizie riscantă care poate ajuta PNL să crească în perioada următoare dacă nu se vor înmulți cazurile Covid.

Marea relaxare națională se face cu spectacole și declarații optimiste. România n-a depășit pandemia covid, iar campania de vaccinare este vizibilă doar în mediul urban. Nici până astăzi, guvernul nu a prezentat o strategie de vaccinare pentru mediul rural.

Florin Cîțu, pregătit pentru lupta din PNL

Florin Cîțu este politicianul momentului și a preluat proiectele care îl ajută să atragă sprijinul cetățenilor: campania de vaccinare și negocierile pentru PNRR. Pe măsură ce notorietate lui va crește foarte mult în următoarele săptămâni, va încerca să atragă de partea sa mai multe organizații județene PNL care să-i ofere votul la Congres. Potrivit informațiilor PS News, Congresul PNL ar urma să fie organizat în jurul datei de 15 septembrie și sunt trei mari candidați pentru funcția de președinte: Ludovic Orban, Florin Cîțu și Dan Motreanu.

CITIȚI ȘI: Imaginea momentului în PNL: s-a stabilit când ar putea avea loc Congresul partidului. Cele 3 tabere care s-ar putea confrunta

Principalii favoriți pentru funcția de președinte PNL sunt Ludovic Orban și Florin Cîțu, însă actualul premier trebuie să demonstreze că merită susținerea liderilor PNL și să-și convingă colegii că acțiunile guvernului vor ajuta partidul să crească în sondaje.

PNL are nevoie de o guvernare care să recâștige încrederea cetățenilor și să deblocheze proiecte vitale pentru societatea românească, cum ar fi investițiile în infrastructură, spitale și școli. Campania de vaccinare și banii din PNRR pot fi proiectele care pot ajuta PNL în următorii ani, dacă se vor dovedi un real succes.

În doar câteva săptămâni, Florin Cîțu a reușit să treacă de la un premier absent, la un premier care propune măsuri de relaxare și negociază direct cu Comisia Europeană. Tot ceea ce vedem deja și vom vedea în perioada următoare vor fi exerciții de imagine din partea premierului pentru a le demonstra liderilor PNL că merită votul lor la Congres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *