Skip to content
Politică

Premierul Republicii Moldova spulberă speranțele unioniștilor

pprm.md

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, exclude o eventuală unificare cu România, afirmând că statul moldovean este suveran și independent de București.

Filip a afirmat că toate problemele generate de sentimente trebuie amânate pentru perioade mai bune, conform The Guardian, citat de HotNews.

„Toate aceste probleme care au legătură cu sentimentele ar trebui lăsate pentru vremuri mai bune”, a declarat Filip.

De asemenea, premierul Moldovei a adăugat că statul său este suveran, independent de România, menționând că s-a vorbit prea mult despre reunificare, identitate și limbă și că interesul său este acela de a se concentra pe dezvoltarea concretă a statului.

Luna trecută, la Chișinău, a avut loc un marș pro-unificare la care au participat 10.000 de oameni, inclusiv fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Afirmațiile premierului moldovean vin în contextul în care la București, Parlamentul României a votat simbolic în favoarea unei declarații pentru unificare, având în vedere că anul acesta se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.

Pavel Filip, fost director al unei companii de tutun, și-a afirmat intenția de a integra Republica Moldova în Uniunea Europeană, declarând că „Vom fi împreună cu România în UE”.

Părerea sa legată de unificarea Moldovei cu România este împărtășită de majoritatea populației, doar 32% din cetățenii moldoveni fiind de acord cu această posibilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *