Skip to content
Politică

Premierul Rusiei: Noi nu luptăm în Siria pentru anumiţi lideri, ci apărăm interesele naţionale ruse

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că scopul intervenţiei militare ruse, în Siria, este învingerea reţelei teroriste Stat Islamic, nu neapărat menţinerea la putere a Administraţiei Bashar al-Assad. Potrivit acestuia, Rusia nu luptă pentru anumiţi lideri, pentru a-și apăra interesele naţionale, notează realitatea.net.

Rusia, Statele Unite şi celelalte ţări care au interesul de a menţine pacea în Orientul Mijlociu şi în Siria ar trebui să discute punctual despre problemele politice. Chiar nu contează cine va fi la putere în Siria. Un lucru este însă clar: nu vrem ca reţeaua teroristă Stat Islamic să preia puterea, nu? Trebuie să fie o administraţie civilizată şi legitimă. De aceea, trebuie să purtăm discuţii„, a declarat Medvedev, într-un interviu acordat postului Rossia TV.

Întrebat explicit dacă Siria trebuie condusă în continuare de regimul Bashar al-Assad, Medvedev a precizat:

Nu, absolut nu. Poporul sirian trebuie să decidă cine va conduce Siria. Dar, în acest moment, noi ne desfăşurăm activităţile pornind de la premisa că Bashar al-Assad este preşedintele legitim. Noi nu luptăm pentru anumiţi lideri, ci apărăm interesele naţionale ruse. Preşedintele Vladimir Putin a spus clar: dacă nu îi distrugem pe teroriştii de acolo, vor veni în Rusia„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *