Skip to content
Politică

Premierul sârb, alungat cu pietre și huiduieli de la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica

Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost nevoit să plece sâmbătă de la ceremonia care comemora împlinirea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, după ce o parte dintre participanți au început să-l huiduie și să arunce cu pietre în direcția lui și a delegației sale, relatează agerpres.ro.

Delegația premierului sârb a fost văzută îndreptându-se în viteză spre mașinile situate pe un deal din apropierea locului de desfășurare a ceremoniei, dar precizează că nu știe dacă Aleksandar Vucic a părăsit definitiv locul incidentului. Vucic a plecat în fugă din cimitirul memorial, înconjurat de membrii serviciului său de pază, în timp ce organizatorii lansau prin portavoci apeluri la calm.

Aleksandar Vucic a depus o floare în fața unui monument pe care se află numele a celor peste 6.200 de victime identificate și înmormântate în acest cimitir, când mulțimea a început să scandeze „Allah Akbar” (Dumnezeu e mare) și să arunce cu pietre în direcția lui.

Mii de persoane sunt prezente sâmbătă la Srebrenica pentru a participa la ceremoniile care marchează 20 de ani de la masacrarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *