Skip to content
Politică

Premierul Theersa May face un pas revoluționar în prevenirea sinuciderilor

În contextul în care reprezentanţi din 50 de ţări participau miercuri, la Londra, la un summit pe tema sănătăţii mentale, premierul britanic Theersa May a numit un nou ministru, pe Jackie Doyle-Price.

Funcția nou apărută se ocupă în mod exculsiv de prevenirea sinuciderii în rândul britanicilor. Acestui efort naţional vizând o reducere a numărului persoanelor care-şi pun capăt zilelor i se va aloca suma de 1,8 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari) pentru a permite asociaţiei de caritate Samaritans să continue să ofere gratis consiliere telefonică.

Decizia premierului britanic, numită ”revoluţionară” de Campaign Against Living Miserably ( CALM), a venit în urma rezultatelor îngrijorătoare  ale unor studii care au arătat că aproximativ 4.500 de persoane se sinucid anual în Anglia.

Așa cum a apreciat CEO-ul CALM Simon Gunning, citat de News.ro,  această iniţiativă atrage atenția asupra “sinuciderii şi a efectelor sale devastatoare, destigmatizarea problemei şi continuarea consolidării susţinerii tuturor celor afectaţi în Regatul Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *