Skip to content
" "
Politică

Premierul Tsipras, critic la adresa Ungariei cu privire la primirea imigranților

Premierul elen Alexis Tsipras a dat asigurări, joi, în cadrul ONU, că Grecia „va face tot ce poate” pentru a-i primi într-un ”mod uman” pe imigranț, criticându-i pe cei care vor să construiască „ziduri tot mai înalte” pentru a stopa acest aflux, relatează agerpres.ro.

Tsipras a reamintit că peste 300.000 de persoane, venite în special din Siria, Irak sau Afganistan, au trecut din ianuarie prin Grecia în drumul spre nordul și vestul Europei.

" "
" "

„În colaborare cu Uniunea Europeană și cu alte organizații internaționale, vom face tot ce vom putea pentru a gestiona acest aflux într-un mod uman și eficient”, a afirmat el.

„Populația elenă a dat dovadă de solidaritate, oferindu-le hrană și adăpost refugiaților”, a subliniat Tsipras.

Într-o referință implicită la Ungaria, el i-a criticat pe cei pentru care „singurul mod de a face față acestei provocări este de a ridica ziduri tot mai înalte, de a-i respinge pe imigranți prin forță și de a arunca responsabilitatea asupra altora, cât mai departe posibil”, cu riscul de a vedea „copii care mor la porțile noastre”.

„Nu trebuie să uităm că mulți dintre strămoșii noștri au fost refugiați și imigranți”, a reamintit premierul grec. „Să nu lăsăm rasismul și xenofobia să ne distrugă valorile comune”, a adăugat el.

Tsipras a făcut apel la ONU să dezmembreze rețelele de traficanți și „să majoreze sprijinul pentru țările europene aflate în prima linie, ca Grecia”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *