Skip to content
Politică

Premierul Tsipras, critic la adresa Ungariei cu privire la primirea imigranților

Premierul elen Alexis Tsipras a dat asigurări, joi, în cadrul ONU, că Grecia „va face tot ce poate” pentru a-i primi într-un ”mod uman” pe imigranț, criticându-i pe cei care vor să construiască „ziduri tot mai înalte” pentru a stopa acest aflux, relatează agerpres.ro.

Tsipras a reamintit că peste 300.000 de persoane, venite în special din Siria, Irak sau Afganistan, au trecut din ianuarie prin Grecia în drumul spre nordul și vestul Europei.

„În colaborare cu Uniunea Europeană și cu alte organizații internaționale, vom face tot ce vom putea pentru a gestiona acest aflux într-un mod uman și eficient”, a afirmat el.

„Populația elenă a dat dovadă de solidaritate, oferindu-le hrană și adăpost refugiaților”, a subliniat Tsipras.

Într-o referință implicită la Ungaria, el i-a criticat pe cei pentru care „singurul mod de a face față acestei provocări este de a ridica ziduri tot mai înalte, de a-i respinge pe imigranți prin forță și de a arunca responsabilitatea asupra altora, cât mai departe posibil”, cu riscul de a vedea „copii care mor la porțile noastre”.

„Nu trebuie să uităm că mulți dintre strămoșii noștri au fost refugiați și imigranți”, a reamintit premierul grec. „Să nu lăsăm rasismul și xenofobia să ne distrugă valorile comune”, a adăugat el.

Tsipras a făcut apel la ONU să dezmembreze rețelele de traficanți și „să majoreze sprijinul pentru țările europene aflate în prima linie, ca Grecia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *