Skip to content
Politică

Premierul Tudose, afirmație surprinzătoare: E de plecat acasă!

tribuna.ro

Premierul României, Mihai Tudose, într-un interviu pentru postul de televiziune Digi 24, a declarat că demisionează imediat dacă va fi urmărit penal.

„Avem un cod al miniștrilor. Cu toate că, știți, începerea urmăririi penale este la o simplă plângere a cuiva. Ca să dai închiderea dosarului, trebuie să-l deschizi. Verifici că nu-i așa și l-ai închis. Viața nu-i foarte dreaptă din punctul ăsta de vedere, dar ca să stai să dai explicații… E de plecat acasă”, a declarat Tudose.

Pe de altă parte, tot în cadrul interviului, Tudose și-a exprimat convingerea că românii nu sunt mai corupți decât cetățenii altor state.

„Absolut nicicum, nu cred așa ceva. Avem un talent deosebit, în schimb, să ne facem singuri eroi din chestia aceasta, să ne identificăm singuri ca fiind corupți. Vedeți, apar sondaje: ‘Ați dat vreodată mită?, ‘Da’, ‘Unde?’, ‘Păi, doi lei la nu știu cine…’. Sau răspuns: ‘Nu!’. ‘Dar ați auzit de cineva care ar fi dat vreodată’, ‘Da!’. Se face suma: 90% au dat sau știu. Și astea sunt făcute de noi, puse pe piața publică și după aia ne întrebăm de ce cei de afară — știu eu — își verifică dacă mai au ceasul la mână după ce vorbesc cu noi”, a afirmat premierul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *