Skip to content
Politică

Premierul Turciei, acuze grave la adresa Rusiei care ajută regimul lui al-Assad

Complicii președintelui sirian Bashar al-Assad sunt și ei vinovați de „crime de război”, a declarat joi premierul turc Ahmet Davutoglu, la Londra, unde participă la conferința donatorilor pentru civilii sirieni,.

‘Cauza principală a acestei probleme o reprezintă crimele de război comise de regimul sirian și crimele de război comise de Daesh (SI)’, a afirmat Davutoglu pentru presă, în marja conferinței pentru strângere de fonduri destinate Siriei. ‘Cei care ajută regimul Assad sunt vinovați de aceleași crime de război. Spun tocmai astăzi acest lucru deoarece Alep se află sub atacul avioanelor rusești’, a declarat șeful guvernului turc, precizând că Rusia ‘bombardează școli, spitale și nu poziții ale Daesh’.

‘Acestea sunt crime de război, epurare etnică’, a insistat Ahmet Davutoglu. El a afirmat totodată că zeci de mii de sirieni se îndreaptă spre granița cu Turcia din orașul sirian Alep din cauza intensificării bombardamentelor. ‘Zece mii de noi refugiați așteaptă în fața porții Kilis din cauza bombardamentelor aeriene și a atacurilor asupra Alep’, a afirmat el, referindu-se la o provincie din sudul Turciei la graniță cu Siria. ‘60.000 până la 70.000 de persoane din taberele din nordul Alep se îndreaptă către Turcia. Mintea mea nu este acum în Londra ci la frontiera noastră — cum să relocăm toate aceste noi persoane venite din Siria?’, a adăugat el.

Trei sute de mii de oameni care trăiesc în Alep sunt gata să se îndrepte spre Turcia”, a mai spus Davutoglu. El a cerut totodată Statelor Unite să adopte o poziție mai fermă împotriva Rusiei cu privire la intervenția sa în Siria, afirmând că după fiecare discuție între Washington și Moscova, Rusia a lansat și mai multe atacuri, precizează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *