Skip to content
Politică

Premierul Ungariei decis să nu joace după cum cântă UE: „Bruxelles-ul nu ne poate spune…”

Premierul Viktor Orban a declarat că nu ar fi drept ca cetățenii ungari să fie privați de libera circulație în interiorul Uniunii europene.
„Orice fel de mişcare care ar priva cetăţenii ungari de posibilitatea unei libere circulaţii ar fi complet inacceptabilă din punctul de vedere al Ungariei, din moment ce suntem singurul membru al spaţiului Schengen care îl protejează cu adevărat…” a spus Viktor Orban.

Țările din Grupul Vişegrad (Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia) au convenit, joi, să colaboreze pentru a-şi proteja propriile libertăţi, şi pentru acest motiv au fondat cercul „Prietenii Schengen”, potrivit b1.ro.

În ceea ce priveşte decizia Ungariei de a da în judecată Comisia Europeană pentru decizia de a distribui refugiaţii pe baza cotelor obligatorii, premierul a spus că mişcarea nu este simbolică, dar este substanţială. „Bruxelles-ul nu ne poate spune cu cine să trăim și vrem să anulăm decizia privind cotele, pe care Ungaria le consideră contrare legislației UE”, a adăugat Orban.

Este important să se rezolve situaţia din Siria, astfel încât orice persoană care provine de acolo să se poată întoarce. „Trebuie să începem să reconstruim lumea”, a spus el.

Orban a declarat că acordul pe care l-a încheiat cu Turcia este greșit. „Nu putem cerşi securitate”, a spus el. În acelaşi timp, nu ar fi înţelept ca Ungaria să se opună pactului UE-Turcia, a adăugat el.

Vorbind despre o iniţiativă a cetăţenilor europeni de a aplica Articolul 7 al Tratatului Uniunii Europene împotriva Ungariei, Orban a spus că acest lucru înseamnă „răzbunare” ca urmare a politicii ţării sale privind fenomenul de „migraţie în masă”.

„Sunt lideri, cercuri de afaceri, activişti pentru drepturile omului care sunt supăraţi pe unguri că se opun ideologiilor lor şi că demonstrează că este cu adevărat posibil să îşi protejeze continentul într-o manieră democratică şi luând în considerare dorinţa europenilor”, a spus Orban.

Premierul a susţinut că apare un decalaj între cetăţenii europeni şi dorinţa liderilor, ceea ce reprezintă o problemă pentru democraţie. „Nu poţi acţiona împotriva poporului”, a spus el. În loc de o eră liberală, ar trebui să existe una democratică în Europa, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *