Skip to content
Politică

Premierul Viorica Dăncilă solicită o analiză de urgență a stocurilor de cărbuni. Solicitate și serviciile de informații

Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că i s-a adus la cunoştinţă doar miercuri, „cu nepermisă şi suspectă întârziere”, situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. „Am solicitat, în această dimineaţă, tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii legate de această situaţie extrem de gravă şi verificarea celor apărute în spaţiu public privind achiziţii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari”, a spus ea.

Ea a spus că a dispus mai multe măsuri.

„Am dispus următoarele măsuri: să-mi fie prezentată de urgenţă situaţia stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situaţiei minerilor, a veniturilor lor şi a condiţiilor de lucru, precum şi soluţii de modernizare a Complexului Energetic Oltenia, Corpul de Cntrol să înceapă în această dimineaţă o acţiune de verificare la această societate. Am solicitat ministrului Energiei să meargă în această dimineaţă la Târgu Jiu, să discute cu oamenii şi să vină urgent cu soluţii”, a detaliat Dăncilă.

De asemenea, ea a anunţat că a cerut consilierului de stat din aparatul primului ministru cu responsabilităţi în domeniul energiei să convoace de urgenţă grupul de lucru interministerial pentru siguranţă energetică.

„Am solicitat, în această dimineaţă, tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii legate de această situaţie extrem de gravă şi verificarea celor apărute în spaţiu public privind achiziţii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari, astfel încă să ne lămurim foarte clar dacă există vreo legătură între acest blocaj şi dorinţa unora de a face speculaţii pe spatele românilor. Nimeni, absolut nimeni nu se poate juca cu independenţa energetică a ţării”, a subliniat Dăncilă.

Potrivit acesteia, după ce va avea toate datele vor putea fi luate deciziile care se impun astfel încât să nu fie afectată siguranţa şi funcţionarea sistemului energetic naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *