Skip to content
Societate

Premii ilegale de sute de mii de lei la Romgaz: 14 angajați de la Resurse Umane au încasat aproape 650.000 de lei

www.tribuna.ro

Premii ilegale de peste 600.000 de lei au fost propuse în această lună pentru 14 angajaţi ai Direcţiei de Resurse Umane a Romgaz, situația fiind semnalată de sindicalişti premierului Ludovic Orban şi ministrului Economiei, Virgil Popescu.

„Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că, fără a respecta nicio prevedere legală aplicabilă în societate, cu privire la modul de acordare a premiilor (…) domnul director general, probabil la îndemnul Direcţiei de Resurse Umane, a oferit premii preferenţiale unor salariaţi, unii dintre ei fiind aleşi după gene şi sprâncene (14 salariaţi, în sumă totală de 646.770 lei, echivalent a 133.906 euro).

Această direcţie de resurse umane care ar fi trebuit să vegheze la corectitudinea acordării premiilor, pe baza unor criterii transparente şi la respectarea CCM, şi-a acordat cele mai mari sume, respectiv directorul direcţiei – 103.902 lei, şi înlocuitorul său – 50.416 lei (adică 21.511 euro şi 10.438 euro).

Tentativa de furt pe care v-o semnalăm este susţinută de faptul că aceste premii ilegale au fost încărcate în data de 10 iunie 2020 în sistemul de plată MAIS al societăţii, fiind la un click distanţă de a fi plătite, în 12 iunie, dacă nu ar fi intervenmit la 11 iunie doamna preşedinte a Consiliului de Administraţie.

Această tentativă de furt calificat arată că în cadrul societăţii nu mai funcţionează nicio procedură de control intern, principii de erică, de aceea salariaţii solicită un control extern, independent şi neutru pentru a putea stabili la ce nivel s-a dezvoltat şi infiltrat caracatiţa machiavelică a corupţiei în Romgaz”, se arată în scrisoarea trimisă de preşedintele Biroului Executiv al Sindicatului Liber al Romgaz către premierul Ludobvic Orban şi ministrul Economiei Virgil Popescu.

Documentul a fost postat în spaţiul public de fostul şef al Fiscului, Gelu Ştefan Diaconu, care a publicat şi lista premiaţilor.

„Câteva exemple strigătoare la cer din statul de plata pe care vi-l anexez.

– directorul Stan de la resurse umane urma sa fie premiat cu 103.902 lei

– adjunctul sau Chirca cu 60.792 lei

– şeful corpului de control Jeler cu 32.562 lei

– Grecu, omul Ralucăi Turcan cu 48.706 lei

– Toader Mihaela Virginia, angajata de vreo trei luni pe “relatii internaţionale” cu 82.416 lei şi Negru Andreea cu 43.248 lei, ambele nelipsite din preajma sefului Romgaz.

Un angajat fotografiază statul de plata introdus in sistem pentru a fi făcută plata şi îl trimite sindicatului, care sesizează Guvernul ”, a scris fostul şef al ANAF pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *