Premii în bani pentru medaliații olimpici la Paris

Sursă foto: COSR

Se vehiculeaza sume mari de bani pentru sportivii care vor urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris.

Doar aurul contează în atletism, World Athletics, organismul de conducere al atletismului mondial a anunțat că ocupanții primelor locuri în cursele atletice de la Jocurile Olimpice de la Paris, vor primi un premiu în valoare de 50.000 de dolari. Au fost puși deoparte 2,4 milioane de dolari pentru a plăti cei mai buni atleți în cele 48 de evenimente din programul curselor de atletism. World Athletics a mai anunțat că, echipele de ștafetă vor împărți premiul între membrii lor, dar și că există planuri ca de la JO din 2028 să se facă premiere și pentru medaliații cu argint și bronz.

Premii în bani vor veni și din partea țărilor participante, spre exemplu Fundația pentru ajutorarea sportului din Germania, a anunțat că va împărți suma de 2,1 milioane de euro în bonusuri pentru sportivii care vor urca pe podiumul olimpic. Astfel sportivii care vor cuceri o medalie de aur vor primi câte 20.000 de euro, cei care vor câștiga argintul intră în posesia unui premiu de 15.000 de euro, iar cei care vor obține bronzul vor încasa 10.000 de euro.

La rândul său, preşedinta Comitetului Olimpic din Porto Rico, a anunţat că va acorda până la 50.000 de dolari fiecărui sportiv din delegaţia ţării sale care va câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Mai este pus în joc un premiu de 30.000 de dolari pentru argintul olimpic, și 20.000 de dolari pentru medaliaţii cu bronz. Emoțiile cele mai mari pentru Comitetului Olimpic din Porto Rico, sunt legate de evoluția selecţionatei masculine de baschet, care a câştigat turneul preolimpic de la San Juan şi s-a calificat la JO 2024.

Pentru componenții echipei olimpice a României, printre promisiunile făcute înainte de competiția de la Paris, se regăsește și celebra mașină pentru cei care urcă pe podium, după ce partenerul COSR-ui, Toyota România a anunțat că oferă modele hibrid din gama abia lansată pe piață, în versiuni diferite în funcție culoarea medaliei.

Jocurile Olimpice de la Paris vor fi transmise în direct la Radio România Actualități, din 24 iulie și până în 11 august, de o echipă alcătuită din 5 jurnaliști. Hai, România!

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: