Skip to content
Internațional

Premiul Nobel pentru medicină 2019. Cine sunt câștigătorii

digitaltrends.com
" "

Au fost anunțați câștigătorii Premiului Nobel pentru Medicină: Cercetătorii William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe şi Gregg L. Semenza. Aceștia sunt marii câștigători datorită „descoperirilor lor despre cum simt celulele şi cum se adaptează la concentraţia de oxigen”, scrie News.ro.

”Importanța fundamentală a oxigenului a fost înțeleasă de secole, însă modul în care celule se adaptează la schimbările în nivelurile de oxigen a fost necunoscut până acum. Premiul Nobel de anul este acordat pentru munca privind mecanismele moleculare ce arată modul în care celule se adaptează la diferite surse de oxigen. Descoperirea deschide calea pentru dezvoltarea unor noi și promițătoare strategii de combatere a cancerului, anemiei și altor boli”, se arată pe site-ul comitetului.

" "
" "

Laureaţii Premiului Nobel pentru Medicină în 2018 au fost James P. Allison şi Tasuku Honjo. Cei doi sunt inventatorii unei noi terapii împotriva cancerului, realizată prin inhibarea reglării negative a sistemului imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *