Skip to content
" "
Politică

Preoții vasluieni acuzați de șantaj vor rămâne în arest la domiciliu

www.knightsofdivinemercy.com

Trei preoţi din judeţul Vaslui au fost acuzaţi de DNA de fapte de corupţie, după ce l-ar fi şantajat pe episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, cu imagini compromiţătoare.

Curtea de Apel Iaşi a decis, vineri, printr-o sentinţă definitivă, ca cei trei preoţi, Cristian Jitaru, Răzvan Bumbu şi Gheorghe Damian, să rămână, pentru următoarele trei săptămâni, în arest la domiciliu. Aceștia sunt anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că i-ar fi cerut bani sau funcţii în schimbul nedifuzării unor presupuse imagini compromiţătoare cu un angajat al Bisericii Ortodoxe Române, relatează news.ro.

" "

Decizia de arest la domiciliu a fost dată inițial de Tribunalul Vaslui  pe 16 mai pentru arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi preoţii Gheorghe Damian şi Răzvan Bumbu, în dosarul în care aceştia sunt cercetaţi.

Potrivit procurorilor DNA, preotul arhimandrit Cristian Jitaru, din cadrul Episcopiei Huşilor, ar fi ameninţat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial, cât şi unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar. Cel șantajat ar fi episocpul Huşilor, preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, care ar fi apărut în ipostase compromiţătoare într-un filmuleţ, se pare alături de un fost elev de la Seminarul Teologic Huşi.

”În aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Gheorghe Damian, şi preotul paroh al Parohiei Văleni, Răzvan Bumbu, care, în intervalul 12 – 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”, susţin procurorii DNA.

viewscnt

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *