Skip to content
Politică

Preotul Pomohaci, dat afară din Biserica Ortodoxă Română

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a decis excluderea din Biserica Ortodoxă a preotului Cristian Pomohaci. Decizia a fost comunicată vineri.

Convocarea consistoriului a fost solicitată, miercuri, de conducerea arhiepiscopiei după ce au expirat cele 30 de zile în care preotul putea aduce dovezi în apărarea sa. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să îl disculpe de învinuirile care i s-au adus în spaţiul mediatic nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele a fost prezent ieri (marţi – n.r.) la orele după-amiezii la Centrul Eparhial, însă nu s-au prezentat probe care să îl dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus”, au spus oficialii Bisericii, potrivit Antena3.ro

Amintim că fostul preot Cristian Pomohaci este cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *