Skip to content
Societate

UPDATE Preotul Visarion Alexa, vizat de alte cinci plângeri penale pentru agresiune sexuală. El rămâne sub control judiciar 

antena3

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucurşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să respingă contestaţiile formulate de procurori şi de Visarion Alexa la hotărârea Judecătoriei Sectorului 6 prin care preotul era cercetat sub control judiciar pentru agresiunea sexuală a unei enoriaşe, scrie news.ro.

“Respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de Parchetul de pe langa Judecătoria Sector 6 şi de inculpatul Alexa Visarion”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Decizia instanţei este definitivă.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

El este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Ştire iniţială:

Secția 20 a înregistrat, în ultimele zile, alte cinci noi plângeri penale pe numele lui Visarion Alexa, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Persoanele care au făcut sesizările reclamă fapte de agresiune sexuală.

Cel mai probabil, plângerile vor fi conexate dosarului în care preotul este cercetat sub control judiciar.

Astăzi, Tribunalul București decide dacă admite contestația procurorilor și dispune o măsură mai severă în cazul lui Visarion Alexa, precum arestul la domiciliu sau arestul preventiv, ori dacă admite contestația preotului și ridică măsura controlului judiciar, sub incidența căreia se află în prezent.

Săptămâna trecută, Arhiepiscopia Bucureștilor anunța că a decis suspendarea acestuia de la slujire, retragerea funcției de paroh și obligația de a informa constant despre evoluția cercetărilor judiciare, instituția menționând că, după sentința judecătorească și în funcție de aceasta, va comunica și sancțiunile pe linie bisericească pe care le va avea de suportat preotul Visarion Alexa, scrie adevarul.ro.

Visarion Alexa ar fi recunoscut fapta
Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat recent preotului Visarion Alexa o declarație personală pe tema faptelor de care a fost acuzat, se arată într-un comunicat al instituției.

Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații“, a transmis Arhiepiscopia, care a menționat că „poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel”.

Visarion Alexa a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar pe 17 septembrie, după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei. Anchetatorii spuneau că agresiunea ar fi avut loc pe 23 aprilie.

Prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului şi a atins-o şi mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală”, au transmis procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *