Skip to content
Internațional

Presa americană îl declară pe Joe Biden al 46-lea președinte al SUA

www.biography.com

Agenţia de presă Associated Press şi posturile de televiziune CNN şi NBC l-au dat sâmbătă câştigător pe candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden.

America l-a ales pe democratul Joe Biden ca al 46-lea președinte, transmite sâmbătă CNN. Biden, care împlinește 78 de ani la finalul acestei luni, va fi cel mai bătrân președinte american la învestirea sa în funcție, potrivit sursei citate.

AFP califică anunţul drept „o victorie care marchează o turnură istorică pentru America şi pentru lume, după patru ani de ruptură în mandatul preşedintelui republican”.

După patru zile de suspans, candidatul democrat şi fostul vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama a fost dat câştigător cu 273 de mari electori, graţie unui succes în statul-cheie Pennsylvania, potrivit posturilor CNN, NBC şi CBS, scrie France Presse.

Totuşi Donald Trump refuză să accepte înfrângerea, declarând în continuare că a câştigat scrutinul. „Am câştigat aceste alegeri, la diferenţă mare„, a scris Donald Trump pe Twitter. Mesajul a fost etichetat de platforma de microblogging Twitter, care precizează că rezultatul scrutinului nu a fost anunţat oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *