Presa de la Budapesta: Cântecul „Așa-i românul” are origini maghiare. Scandal între cântăreții de muzică populară

Sursa foto: Facebook/Grigore Leșe

Agențiile de presă maghiare index.hu și maszol.ro scriu despre un scandal între cântăreții români de muzică populară Grigore Leșe și Nicolae Furdui Iancu din cauza cântecului tradițional popular „Așa-i românul”. 

Grigore Leșe, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni populari din România, a spus într-un interviu că melodia tradițională „Așa-i românul”, care se aude des la sărbătorile de 1 Decembrie, provine din muzica populară maghiară, scrie index.hu. Afirmația lui Leșe a stârnit critici în rândul muzicienilor români.

Nicolae Furdui Iancu, care a cântat melodia la evenimentul de la Brașov din 1 decembrie, a spus că Leșe nu vrea decât să șocheze, ceea ce uneori reușește să facă. Potrivit lui Nicolae Furdui Iancu, Leșe a încercat să împartă românii de sărbătoarea națională. O altă cântăreață de muzică populară, Veta Biriș, comentase deja că nu o interesează părerea lui Grigore Leșe.

„Nu vreau să cânt ca Grigore Leșe și nici nu mă interesează sfaturile lui. (…) Leșe poate să gândească cum vrea el. Nu merită să comentez nimic din ce spune. Nici măcar maramureșenii lui nu-l acceptă””, a spus Biriș, scrie maszol.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL