Skip to content
Puterea Știrilor Video

Presa din SUA, ”cu 40% mai puțin credibilă”. Dan Dungaciu: ”Când ești anti Trump, nu mai contează”

Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române, a declarat la „Puterea Știrilor” că SUA se confruntă de o bună bucată de timp cu o profundă criză a credibilității presei ba chiar, spune analistul, e vorba de o manipulare a populației fără precedent.

„Am văzut din 2016, a doua zi după Donald Trump a devenit președinte, că a început de fapt bătălia politică, iar presa americană, presa de mainstream, presa mare, grea este extrem de parțială. Noi vedem America prin ochelarii CNN International, nu vedem America cum e ea, iar ochelarii aceștia nu sunt de foarte multe ori cei mai corecți. Sunt (n.r. instituții de presă) extrem de anti-Trump în general, eu nu spun că sunt pro-democrați, dar spun că sunt extrem, obsesiv aproape anti Trump. Nu e un lucru neapărat pozitiv pentru presa mare, New York Times, Washington Post, CNN, repere de jurnalism echidistant și profesionist, din păcate nu mai este cazul. Sigur că la un exces se răspunde cu un alt exces, deci acolo este manipularea, de fapt nu aș pune manipulare, atunci când oamenii au convingeri foarte ferme, manipularea e greu de făcut”, spune Dan Dungaciu.

Directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române spune că atunci când ești susținător al lui Trump, nu mai contează ce spune presa de mainstream, pentru că se decredibilizează.

„În America, credibilitatea presei de mainstream a scăzut până la vreo 40 la sută. Când ești anti Trump, nu mai contează. Deci acolo e o populație care e greu de manipulat pentru că are niște convingeri foarte ferme, o populație cu convingeri ferme e greu de manipulat. Bătălia se face între cei care pot să schimbe votul, care sunt un procent destul de mic. De asta populația afroamericană este importantă, pentru că ea dacă e mobilizată complet la vot, și are un vot 80-90% pro Joe Biden, ar putea să fie cheia alegerilor”, conhide Dan Dungaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *