Skip to content
Politică

Presa israeliană anunță că premierul Dăncilă reafirmă angajamentul de a muta Ambasada la Ierusalim

Premierul român Viorica Dăncilă a reiterat angajamentul său de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, într-o discuție telefonică cu ambasadorul israelian la București, David Saranga, scrie presa israeliană.

“Cuvântul meu e cuvânt. Mențin ce am spus în trecut. Nu există nicio schimbare de politică”, a spus Dăncilă, citată de site-ul thetower.org.

Discuția a avut loc în contextul în care Liviu Dragnea a avut săptămâna aceasta o întrevedere cu ambasadorul palestinian, Fuad Kokaly. Ulterior, Ambasada palestiniană a transmis că liderul Camerei Deputaților a afirmat, în cadrul discuției, că România nu-și va muta ambasada la Ierusalim. În schimb, Dragnea a declarat că el nu a spus nicio clipă acest lucru în timpul discuției cu diplomatul palestinian. Liderul PSD chiar a cerut Ambasadei să revină ”de urgenţă asupra celor prezentate public pentru că nu au nicio legătură cu ceea ce s-a discutat”.

La rândul ei, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe ambasadorul palestinian de ”fake news”.

”Premierul Dăncilă a respins afirmațiile lui Kokaly drept “fake news” și a negat că România și-a asumat oficial vreun angajament față de liderii palestinieni că nu va muta ambasada în capitala statului evreu. Într-un mesaj transmis ministerului israelian de Externe, consilierii ei (ai premierului Dăncilă, n.r.) au precizat că Kokaly “ne-a înșelat grav. Am învățat o lecție de viață”. Ei au spus de asemenea că Dăncilă a fost “șocată de anunțul trimisului palestinian””, a mai transmis ziarul israelian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *