Skip to content
Politică

Preşedinta Comisiei „Alegeri 2009“, gafă de proporții. Ce sms a trimis presei

bmnews.one

Oana Florea, preşedintele comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009 este protagonista unei gafe de proporții.

Mai exact, aceasta a trimis jurnaliştilor, din greşeală, un mesaj cu indicaţii despre cum ar trebui prezentate concluziile raportului de activitate al comisiei pe care o conduce.

Mesajul respectiv venea din partea unui consilier, care îi recomanda să insiste pe ideea că Traian Băsescu şi colaboratorii lui au fraudat alegerile, potrivit postului de televiziune Digi 24.

SMS-ul arată în felul următor: „Punctul de interes al raportului pentru ziarişti va fi la „constatări”. De refuzul procurorilor s-a tot discutat, propunerile legislative nu sunt interesante pentru public, breaking news va fi că Băsescu&Co au fraudat alegerile. Tu îţi faci datoria să prezinţi activitatea, să detaliezi din raport, că aşa trebuie. Dar nu te ataşa prea mult de propuneri în faţa presei, astea sunt detalii de bucătărie parlamentară. Finalitatea şi utilitatea muncii tale şi a comisiei pe care o conduci stă în constatările anchetei. Trebuie să pui accent pe aceste «rezultate», pentru că refuzurile lui Kovesi v-au dat o aură de «incapacitate» şi «inutilitate»“.

Oana Florea crede că nu e nimic ruşinos ca cineva să-ţi sufle ce trebuie să spui într-o conferinţă de presă.

„Este un mesaj absolut privat, în zăpăceala zile de astăzi, fără să vreau, l-am lipit de sinteza raportului pe care l-am trimis. Este vina mea, este un mesaj de la un consilier care m-a încurajat, îmi dădea ultimele sfaturi înainte să intru în conferinţă de presă. E bine să pui mai mult accentul pe treaba aia că aia ar fi de interes, aia nu e aşa de mare interes, o poţi da în concluzii scrise şi să le citească cine are nevoie. Nu consider că e nimic acolo de care să mă ruşinez sau să mă feresc. E un consilier care a lucrat şi el aici, la comisia de anchetă, la redactarea raportului, la sinteză. Am observat că l-am trimis din greşeală, chiar m-am gândit că este un mesaj privat şi teoretic nu ar trebui să fie publicat, dar şi dacă ar fi publicat, este perfect în regulă. M-am gândit că e posibil ca cei care l-au primit, în dorinţa lor de a face lucrurile de senzaţie, să nu inducă lumea în eroare că cineva mai de sus îmi spune mie ce să fac în conferinţă de presă, că nu e cazul”, a explicat Oana Florea pentru Digi 24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *