Skip to content
Politică

Președinte de Judecătorie, trimis în judecată în al doilea dosar

Președinte de Judecătorie, trimis în judecată în al doilea dosar.

Astfel, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au trimis-o în judecată pe Florica Mihalcea , președinte al Judecătoriei Răcari, județul Dâmbovița, la data faptelor, în stare de detenție, pentru săvârșirea unor fapte de corupție. Acesta este al doilea dosar în care Florica Mihalcea este anchetată.

Astfel, oamenii legii o acuză pe Florica Mihalcea de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

În același dosar, procurorii l-au trimis în judecată, în stare de libertate, și pe Cojocariu Ion Tănase, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit realitatea.net.

În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au arătat că, “în cursul lunii noiembrie 2009, Florica Mihalcea, în calitate de magistrat – judecător la Judecătoria Răcari, jud. Dâmbovița și președinte al respectivei instanțe, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și ignorarea normelor imperative de procedură civilă, beneficiind de concursul nemijlocit al inculpatului Tănase Cojocaru Ion, a soluționat o cauză care a format obiectul unui dosarului civil, pe baza unor înscrisuri necorespunzătoare adevărului, în absența părților implicate și a tuturor probelor necesare adoptării unei soluții juste”.

1 comentariu la “Președinte de Judecătorie, trimis în judecată în al doilea dosar

  1. … săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată …
    E vorba cumva de dosarul familiei Iohannis, ala cu casele ? Nu, scuze. M-am inselat. E vorba de o oarecare, cica Florica Mihalcea o cheama. Atunci, cu asta la puscarie ! Credeam ca au facut greseala sa nu lase pe nimeni mai presus de lege. Dar iar m-am inselat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *