Skip to content
Politică

Președintele american, Donald Trump, acuză China de ingerinţă în alegerile din SUA

Stirile TVR

Administraţia Donald Trump a acuzat în weekend China de ingerinţă în alegerile din SUA, într-un moment în care preşedintele american îşi înmulţeşte invectivele împotriva anchetei privind suspiciunile de înţelegere secretă între Rusia şi echipa sa de campanie în 2016, potrivit AFP.

Toţi aceşti idioţi care se focalizează pe Rusia ar trebui să înceapă să privească într-o altă direcţie, China”, a scris sâmbătă Trump pe Twitter într-o serie de mesaje care denunţau cu vehemenţă „cenzura” unor voci conservatoare pe reţelele de socializare, relatează Antena3.ro.

Postarea a trecut în mare parte neobservată, până când consilierul de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a fost chestionat pe acest subiect duminică la postul de televiziune ABC şi a acuzat la rândul său Beijingul, dar şi Moscova, Teheranul şi Phenianul că încearcă să se amestece în procesul electoral american.

Pot să vă spun cu certitudine că este o ameninţare suficientă pentru securitatea naţională a SUA – ingerinţa Chinei, ingerinţa Iranului, ingerinţa Coreii de Nord – pentru ca noi să luăm măsuri în încercarea de a o contracara„, a declarat Bolton. „Prin urmare, este vorba de patru ţări, de fapt„, a adăugat el.

Presat să ofere detalii privind modul în care aceste ţări, în special China, ar încerca să influenţeze alegerile americane, Bolton a fost destul de vag.

Nu vreau să intru în (detaliile) a ceea ce am văzut sau nu. Însă pot să vă spun că pentru alegerile legislative din 2018, cele patru ţări sunt cele care ne îngrijorează„, a spus el.

De la începutul lunii, Trump şi-a înmulţit atacurile împotriva anchetei procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele Moscovei în compania care l-a adus la Casa Albă, cerând chiar ministrului justiţiei să pună capăt investigaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *