Președintele ANSVSA: ”Puiul galben poate fi consumat fără probleme”

Sura foto: Pixabay

Puiul galben poate fi consumat fără probleme de către români. Inspectorii sanitari au făcut zeci de teste după scandalul coloranţilor în cazul acestor pui şi au ajuns la concluzia că produsele sunt sigure pentru consum.

În urmă cu o lună, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat o serie de controale la toți producătorii de carne de pui, după ce a fost descoperit faptul că puii erau colorați artificial cu o substanță galbenă.

Vezi articolul integral AICI

Inspectorii sanitari au făcut mai multe verificări, iar acum Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) a dat undă verde consumului de carne de pui.

Potrivit președintelui ANSVA, puiul galben nu a fost vopsit, ci mai degrabă producătorii ar fi folosit pigmenți.

”Se fac în continuare teste la nivel național, se recoltează probe cu o frecvență foarte bine pusă la punct. Au fost niște pigmenți și, într-adevăr, nu au fost vopsiți.

Rezultatele sunt unele bune și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar cu garanția că acele produse sunt produse sigure și bune pentru consum”, a declarat Alexandru Bociu, președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: